Фото: Офіс президента України

У Зеленського зробили заяву про можливість переговорів з РФ

Україна не розпочинатиме жодних переговорів з країною-агресоркою, адже Росія у такий спосіб зможе підготуватися до наступного нападу. В результаті такого діалогу Росія не програє і не нестиме відповідальності за свої злочини проти українців, а цього допустити не можна.

Таку заяву зробив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, переговори з Росією неможливі, оскільки вона вже чітко зафіксувала свою мету у цій війні — знищення України. Країна-агресор вторглася на територію нашої держави, щоб вбивати.

"Які переговори з убивцею ти хочеш провести? Про що? Про те, щоб дати час вбивці підготуватися до наступного етапу і тебе добити, а в цей час провокувати тебе терактами, провокувати тебе політичними вбивствами, збільшити витрати на глобальну пропаганду, збільшити інформаційний тиск про те, що Україна — це нацисти?" — додав радник керівника ОП.

За його словами, під час таких переговорів вдасться домовитися лише про те, що Україна після 16 місяців війни добровільно стане навколішки перед Росією. А це не допустимо.

"Це світоглядна величезна війна. І тут може бути тільки так: одна країна виграла, інша програла. Тут немає посередині. Посередині — для України це означає, що ми програли", — зазначив він.

Нагадаємо, 16 червня президент Зеленський під час зустрічі з африканською делегацією у Києві заявив, що мирні переговори з РФ можливі тільки після повного виведення російських військ з окупованих територій України. Він наголосив, що усі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без навʼязування чужої волі військовим чи політичним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 20.06.2023 02:12