Фото: АрміяInform

Переховують кораблі в "безпековій зоні": стало відомо про цинічну хитрість росіян у Чорному морі

Станом на сьогодні на бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває шість російських ракетоносіїв, з яких два — підводні. Загальний залп там може становити 40 ракет.

Про це повідомила спікерка ОК "Південь" Наталя Гуменюк під час телемарафону.

"Можна говорити як про небезпеку поодиноких ракетних ударів, так і про підготовку до масованого ракетного удару", — зазначила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" додала, що країна-агресорка має "ракетобезпечну зону". 

"Вони усвідомлюють, що є зони ураження нашою зброєю, і туди — ані руш. Тому вони тримаються за мисом Тарханкут в напрямку Новоросійська, щоб за відповідних погодних умов зайти у пункти базування, але не наближаються за відстань, з якої можуть бути уражені нами", — пояснила Гуменюк. 

За її словами, навіть з цієї зони росіяни можуть бити по території України ракетами типу "Калібр". 

Відомо, що попередній масований ракетний удар Росія здійснила 14 січня. Тоді у Києві пролунала серія вибухів, було влучання в об’єкт інфраструктури.

Крім цього, російська ракета влучила у житловий будинок у Дніпрі. Рятувальна операція після ворожого обстрілу в Дніпрі тривала понад 63 години. Внаслідок влучання ракети у будинок загинули 46 людей, із яких п'ятеро дітей. Було травмовано 79 мешканців, серед яких 16 неповнолітніх. Вдалося врятувати 39 осіб, зокрема шістьох дітей.

Нагадаємо, колишній командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес вважає, що Збройні сили України переможуть на болі бою завдяки трьом видам зброї

Війна, 20.01.2023 10:48