Затримання чиновника Міноборони. Джерело: СБУ

Переписав на дружину квартиру й автопарк: чиновнику Міноборони повідомили про підозру

Начальника Головного управління капітальних вкладень Міністерства оборони викрили на тому, що впродовж 2022-2023 років він купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість і елітний автопарк.

Про це повідомила Служба безпеки України.

"Служба безпеки України за особистого сприяння міністра оборони України викрила на корупції начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. За даними слідства, протягом 2022-2023 років фігурант незаконно збагатився на майже 14 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що надалі за ці гроші він придбав дві квартири у новобудовах, гараж і паркомісце у Києві. Крім того, за отримані "прибутки" посадовець купив три авто преміум-класу, у тому числі марки Lexus і BMW. Потім, аби приховати придбані активи, чиновник «переписав» їх на свою цивільну дружину.

"При цьому фігурант оформив на себе довіреність щодо управління цим майном. Також під час розслідування встановлено факт приховування від декларування понад трьох мільйонів гривень, а ще 3,5 мільйона гривень чиновник зберігав у своєї цивільної дружини", — додали в СБУ.

На підставі матеріалів військової контррозвідки СБУ посадовцю Міноборони повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • незаконне збагачення;
  • декларування неправдивої інформації.

"Зараз розв’язують питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до десяти років тюрми", — підсумували в Службі безпеки України.

Нагадаємо, що декілька днів тому Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили на хабарі заступника голови Запорізької обласної ради та його спільників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.02.2024 19:52