На фото Максим Лавриненко. Джерело: соцмережі

"Переписка" нібито адміна "Трухи" з пропагандистами: ветеран звернувся до СБУ

Адміністратор одного з російських Telegram-каналів "Рыбарь" під час стріму випадково "засвітив" свою "переписку" з абонентом "Max Lavrinenko". За даними ЗМІ, ймовірно, це може бути Максим Лавриненко — адмін українського Telegram-каналу "Труха". 

Про це заявив ветеран і голова ГО "Мрія" Юрій Гудименко.

Склалося враження, що вони обмінюються даними стосовно влучань російських ракет. На скріншоті видно аватарку, яка співпадає з відомою фотографією Лавриненка, і текст повідомлення: "Ты уверен? Мне сказали, что попали".

Скандал з адміном Трухи

Скріншот зі стріму

Гудименко просить СБУ перевірити дану інформацію.

"Отже, адміністратор одного з найвідоміших російських Telegram-каналів "Рыбарь" (1,1 мільйона підписників, — ред.) під час стріму випадково "спалив" свою переписку з двома особами: деяким "Толиком Ш." (ймовірно йдеться про Ататолія Шарія, — ред.) і деяким "Max Lavrinenko". Максим Лавриненко — це адмін українського телеграм-каналу "Труха". На скріншоті, який тупо спалив "Рыбарь", видно аватарку, яка співпадає з відомою фотографією Лавриненка, і текст повідомлення: "Ты уверен? Мне сказали, что попали". Я закладаю десь один відсоток вірогідності, що це все дуже дорога і якісна провокація проти "Трухи" і Толіка Ш. Але на 99 відсотків ми з лезом Оккама впевнені, що це саме те, чим воно виглядає: адмін українського Telegram-каналу обмінюється інформацією з колегою з Z-сітки, передає тому дані по прильотам і здійснює таким чином злочин, передбачений ст. 111-2 Кримінального кодексу України", — пише Гудименко.

На скандал відреагував сам Лавриненко. Він заявив, що це звичайна провокація, яка має на меті розділити українців.

Скандал з адміном Трухи

Скріншот з соцмережі

Нагадаємо, блогерці й співачці Інні Вороновій (Чернецькій), яка "засвітила" роботу ППО в Києві, обрали запобіжний захід. Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора щодо цілодобового домашнього арешту.

У ніч на 16 травня під час масованої ракетної атаки РФ по території Києва, шість блогерів знімали на фото й відео роботу протиповітряної оборони та наслідки ураження повітряних цілей в Києві. Відзняті матеріали вони розмістили у соцмережах. Згодом цей контент з’явився на російських інтернет-ресурсах. 

Співачка Інна Воронова, яка є дружиною київського наркодилера Юрія Чернецького, також зняла та опублікувала роботу української ППО. Після розмови з СБУ блогерка видалила своє відео з вибаченнями та опублікувала відрізок патріотичної пісні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2023 20:59