Фото: pixabay.com

Переплутали Кореї: на відкритті Олімпіади трапився казус

Внаслідок прикрої помилки під час церемонії відкриття Паризької Олімпіади Південна Корея була представлена ​​десяткам тисяч глядачів як Північна Корея. Через це влада країни попросила організувати особисту зустріч із главою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом.

Про це повідомляє агентство Yonhap

На першій церемонії відкриття літніх ігор, що пройшла поза стадіоном, спортсмени сплавлялися знаменитою річкою Сена на човнах. Південна Корея ділила свій човен з делегаціями з Демократичної Республіки Конго, Островів Кука, Коста-Рики та Кот-д'Івуару.

Якщо дотримуватися алфавітного порядку французької мови, то Південна Корея, офіційна назва якої — "Republique de Coree", була 48 країною в параді.

Коли південнокорейська делегація опинилася в центрі уваги, франкомовний диктор через систему гучномовця сказав: "Republique populaire Democraticique de Coree", а потім англійською мовою: "Democratic People's Republic of Korea", що є офіційною англійською назвою Північної Кореї.

У субтитрах трансляції, показаної на гігантських екранах, встановлених уздовж річки, та по телебаченню для міжнародних глядачів, правильно вказувалося "Республіка Корея" англійською мовою.

Через деякий час Сеною пропливла команда КНДР, її диктори представили правильно.

"Ми також попросили міністерство закордонних справ передати Франції серйозну скаргу на урядовому рівні", — йдеться у заяві південнокорейського міністерства спорту.

Як відомо, Олімпійські ігри в Парижі — головна спортивна подія літа 2024 року. Честь України на її майданчиках захищатимуть 140 атлетів, які змагатимуться у 23 видах спорту. Трансляцію Ігор здійснюють телеканали "Суспільного".

До змагань на Олімпіаді в Парижі офіційно не допущені спортсмени держави-агресорки Росії у командних видах спорту, а також ті, хто підтримує війну. Це є досягненням усього цивілізованого світу.

Нагадаємо, що 24 липня президент Володимир Зеленський зустрівся у відеоформаті зі спортсменами, які представлятимуть нашу країну на ХХХІІІ літніх Олімпійських іграх у Парижі, та їхніми тренерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.07.2024 10:58