Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся із українськими спортсменами перед Олімпіадою-2024

У середу, 24 липня, президент Володимир Зеленський зустрівся у відеоформаті зі спортсменами, які представлятимуть нашу країну на ХХХІІІ літніх Олімпійських іграх у Парижі, та їхніми тренерами.

Про це повідомив Офіс президента.

"Кожен із нас робить свій внесок. Те, що ви, наша українська збірна команда, сьогодні на Олімпіаді, — це вже перемога для України. Я вважаю, що це випробування війною нашої моралі, ідентичності та України загалом ви долаєте гідно", — сказав Зеленський.

Очільник держави наголосив, що  виступ українських атлетів на Олімпійських іграх у Парижі стане символом пам’яті українців, яких убила Росія. Він зазначив, що від початку повномасштабного російського вторгнення загинули 489 українських спортсменів і тренерів, 10 зникли безвісти.

Зеленський також зауважив, що до змагань на Олімпіаді в Парижі офіційно не допущені спортсмени держави-агресорки РФ у командних видах спорту, а також ті, хто підтримує війну. Це є досягненням усього цивілізованого світу.

Також у ході зустрічі президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт вручив Володимиру Зеленському форму національної олімпійської збірної України.

Варто зазначити, що цьогорічні літні Олімпійські ігри триватимуть із 26 липня до 11 серпня цього року. У Парижі Україну представлять 147 спортсменів у 26 видах спорту.

Нагадаємо, нещодавно міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що французька влада заборонила деяким російським журналістам висвітлювати Олімпійські ігри в Парижі. Це зробили "з обережності", а також побоюючись потенційних "шпигунів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.07.2024 22:30