Фото: ДБР

Переправляв військовозобов’язаних за кордон: ДБР затримало на хабарі посадовця Міноборони

Правоохоронці затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України під час отримання ним хабаря в сумі дев'ять тисяч доларів США. За ці кошти посадовець незаконно оформляв документи про зняття військовозобов’язаного з обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Чиновник за хабар готував висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби. Посадовця затримали саме під час передачі документів та отримання грошей від одного з військовозобов’язаних.

Під час обшуку в чиновника вилучили документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин, зброю без дозвільних документів та гроші в іноземній валюті. 

Високопосадовець підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до дев'яти років.

Нині вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному. 

Нагадаємо, минулого місяця працівники ДБР запобігли спробі начальника групи персоналу однієї з окремих бригад Сил територіальної оборони Збройних сил України налагодити схему отримання грошей за переведення військовослужбовців з лінії фронту до тилових частин. За кожну оборудку кадровик вимагав 75 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 16:59