Перевертні в погонах: ДБР затримало злочинне угрупування поліцейських

12 ЖОВТНЯ 2021 11:56

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно злочинного угрупування поліцейських, які «вибивали» з людей зізнання у злочинах та гроші. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

«Як встановило слідство, банда до якої входило п’ятеро правоохоронців, діяла на Дніпропетровщині близько року.

Для покращення статистики своєї роботи, правоохоронці застосовували силу до затриманих, аби ті зізнавались у злочинах, у тому числі яких й не скоювали. Але частіше вони доставляли затриманих до управління поліції, де «вибивали» з них кошти», - йдеться в повідомленні.

У службових кабінетах поліцейські залякували громадян кримінальною відповідальністю, тиснули морально, а також застосовували фізичне насилля, щоб ті заплатили їм.

В одному з епізодів затриманому чоловіку одягли на голову поліетиленовий пакет та погрожували розправою, якщо той не сплатить 30 тис. гривень хабаря.

Якщо ж у затриманих із собою не було потрібної суми, їх змушували телефонувати рідним або друзям та позичати гроші. Затриманих відпускали лише тоді, коли отримували потрібні суми.

П’ятеро поліцейських обвинувачуються у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством, а також у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. ч. 2, 3 ст. 28, ч. 2 ст. 365 та ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Суспільство, 12.10.2021 11:56