Фото: Pixabay

Перша європейська країна розпочала навчати українських пілотів на F-16

Данія розпочала тренування українських пілотів на винищувачах F-16. Вони повинні навчатися впродовж шести-восьми місяців.

Про це повідомив виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен. Він наголосив, що Данія вже "зробила крок, щоб розпочати навчання та підвищення кваліфікації українських пілотів".

"Ми також розглянемо, чи варто робити конкретну пожертву Україні датських винищувачів F-16 і скільки їх має бути", — додав Поульсен.

За його словами, українські пілоти повинні навчатися на F-16 шість-вісім місяців. І лише після цього Данія може почати процес передачі Україні винищувачів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський знову виступив за те, щоб Україна отримала F-16 американського виробництва. За його словами, це може відбутися через півроку.

Коаліція західних країн розглядає Румунію як місце для навчання українських пілотів польотам на винищувачах F-16. Країни НАТО дедалі ближче до запуску програми, яка дозволить незабаром побачити американські літаки над українським небом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 26.06.2023 22:18