Петро Порошенко підписав зміни до бюджету, які стосуються, в тому числі, фінансування армії

01 СЕРПНЯ 2017 15:04

Президент України Петро ПОРОШЕНКО підписав зміни до бюджету 2017 року. 

 

Про це повідомляє сайт TrueUA із посиланням на сайт Глави держави. За словами Петра ПОРОШЕНКО, зміни стосуються фінансування програм, направлених на зміцнення обороноздатності держави.

 

За словами ПОРОШЕНКА, значна частина коштів буде спрямована на будівництво заводу із виготовлення боєприпасів. «На сьогоднішній день ми маємо будувати сучасний завод, який би забезпечив боєприпасами різного ґатунку українські Збройні Сили», - підкреслив він. Другим напрямком фінансування є забезпечення постановки на озброєння в українську армію декількох надзвичайно важливих типів озброєння, зокрема танків «Оплот».

Крім того, йдеться про закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, безпілотних літальних апаратів. На належному рівні залишатиметься і фінансування виробництва ракет, запевнив Петро ПОРОШЕНКО. «Ми готові до виробництва нових українських ракет, які добре пройшли випробування», - констатував він.

Законом передбачено також забезпечення соціального захисту військовослужбовців. Президент доручив спрямувати мінімум 1 мільярд гривень на нову житлову програму з будівництва житлового фонду для військових-контрактників. «Це підвищить мотивацію йти на контрактну армію», - сказав Петро ПОРОШЕНКО.

Президент також повідомив, що найближчим часом буде завершена комплектація контрактної армії. «Мені приємно повідомити, що Збройні Сили сьогодні мають можливість вже вибирати кого брати з контрактників, а кого ні. Буде продовжено набір лише на окремі військові спеціальності і на офіцерські посади», - зазначив Глава держави, констатуючи значне підвищення якості Збройних Сил.

Події, 01.08.2017 15:04