Фото: Офіс президента

Під час обстрілу Одеси російська ракета вибухнула за 500 метрів від Зеленського та прем’єра Греції, — CNN

Під час російського обстрілу Одеси 6 березня ворожа ракета вибухнула всього за 500 метрів від президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кірьякоса Міцотакіса.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Так, джерело видання розповіло, що супровід, який перевозив лідерів, бачив "грибоподібну хмару" диму після вибуху. Наголошується, що Зеленський та Міцотакіс не постраждали. 

До того ж у CNN зазначили, що український гарант часто здійснює ризиковані поїздки на лінію фронту і вже приймав десятки світових лідерів в Україні за більш ніж два роки повномасштабної війни. Проте, вказує видання, російський удар по Одесі 6 березня може стати одним із "сигналів для президента".

Водночас, на думку журналістів, така близькість ворожого удару за присутності Міцотакіса в Одесі, лідера держави-члена НАТО, демонструє небезпеку таких візитів до України й "потенційні глобальні наслідки конфлікту".

Також сам прем'єр Греції розповідав, що Зеленський провів для нього екскурсію Одесою, перш ніж вони почули сирени повітряної тривоги.

"Незабаром після цього, коли ми сідали в наші машини, ми почули сильний вибух. Я думаю, що для нас це найкраще, найяскравіше нагадування про те, що тут відбувається справжня війна. Щодня йде війна, яка зачіпає не тільки фронт, солдатів, вона зачіпає наших невинних співгромадян", — наголосив Міцотакіс.

Обстріл Одеси 6 березня: деталі

Вранці 6 березня російські окупанти атакували Одесу. У цей час у місті перебували прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент України Володимир Зеленський.

Під прицілом російських загарбників опинилася портова інфраструктура. Внаслідок ворожого удару загинули п'ятеро людей. За словами речника Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитра Плетенчука, зараз тривають слідчі дії та встановлюються всі обставини чергового воєнного злочину Росії.

Нагадаємо, речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що ракетний удар по Одесі не пов'язаний з візитом президента України Володимира Зеленського. За її словами, ворог здійснив черговий терор.

Президентка Європейської комісії Урсула фон де Ляєн засудила дії окупантів та назвала цей обстріл "новою спробою терору".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 10:21