Під час заворушень в Хемніці поліція міста затримала близько 300 осіб

02 ВЕРЕСНЯ 2018 09:02

Під час демонстрацій в місті Хемніц (Саксонія, ФРН) постраждали не менше 11 осіб, а близько 300 порушників порядку було затримано. Про це повідомляє місцева поліція.

Всім постраждалим було надано медичну допомогу і вони були доставлені в лікарні. За даними правоохоронних органів, в суботу, станом на 22:30 за-місцевим часом, було скоєно 25 злочинів.

Так неонацисти ввечері напали на групу членів Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), які брали участь в акції проти ксенофобії. Радикали знищили прапори СДПН і застосували фізичне насильство по відношенню до деяких учасників групи.

В ході протестних акцій 20-річний афганець піддався нападу чотирьох хуліганів. Молода людина отримала легкі поранення, пише газета Bild.

При цьому видання відзначає, що в цілому поліції вдалося тримати ситуацію під контролем. В цілому акція носила мирний характер. У демонстраціях взяли участь близько дев'яти тисяч осіб, і близько 300 з них були затримані.

Протести в Хемніці почалися п'ять днів тому, після загибелі 35-річного місцевого жителя. Він помер від ножових поранень, завданих йому двома мігрантами з Сирії та Іраку. Нападники були заарештовані.

Світ, 02.09.2018 09:02