Фото: Дніпропетровська ОВА

Під прицілом були чотири області: де рашисти вночі гатили ракетами й артилерією

Російські загарбники, крім атаки дронами, тероризували у ніч на 27 лютого українців ракетами та артилерією. Зокрема, під прицілом ворога опинилися чотири області. Рашисти атакували Мирноград на Донеччині, Запоріжжя, Херсон та Нікополь на Дніпропетровщині.

Обстріл Донеччини

По Мирнограду окупанти вдарили ракетами. Там, за даними Офісу президента, були пошкоджені садок та гараж.

Обстріл Запоріжжя

У Запоріжжі зафіксовано "прильоти" в об'єкт цивільної нежитлової інфраструктури на острові Хортиця. За даними секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, є руйнування.

Обстріл Дніпропетровщини

Місто Нікополь росіяни двічі обстріляли з артилерії. Пошкоджено шість будинків, автомобіль та лінію електропередач. 

обстріл Дніпропетровщини

Обстріл Херсона

У ніч на понеділок російські окупанти також щільно били по Херсону. Як повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, за останню добу внаслідок ворожих обстрілів загинула одна людина, ще двоє отримали поранення.

"Орки вночі щільно працювали Херсоном. Зранку також чути вибухи", — розповів він.

Нічна атака дронами

У ніч на 27 лютого ворог здійснив масовану атаку дронами. Усього рашисти випустили 14 дронів по Україні, 11 з яких вдалося збити. Над Києвом знищено дев'ять БпЛА. Водночас були влучання у Хмельницькому. Влада повідомила, що вночі у місті лунали три вибухи. Наслідок атаки на місто одна людина загинула, четверо постраждали. 

Рашисти здійснювали атаку двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. У такий спосіб противник намагався реалізувати свою тактичну мету — виснажити нашу ППО. Саме тому, як пояснила влада, остання нічна повітряна тривога по Україні тривала довгих п'ять з половиною годин.

Нагадаємо, 18 лютого росіяни атакували Хмельницький ракетами. Один прийшовся по військовому об'єкту, другий — поблизу, по цивільних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2023 09:26