Фото з соцмереж

Росія вночі атакувала Україну дронами, працювала ППО: усі подробиці (оновлено)

Ввечері 26 лютого у Києві, Київській та Чернігівській областях оголосили повітряну тривогу. Спершу моніторингові групи повідомляли, що це пов'язано із дронами-камікадзе, які рухаються через Чернігівщину у напрямку Київщини. Згодом влада підтвердила наявність ворожих цілей у повітряному просторі країни.

Ситуація в областях

07:50. Усього вночі російські війська випустили по Україні 14 дронів. За попередньою інформацією, 11 з них вдалось збити, повідомили в Генштабі ЗСУ.


07:39. Внаслідок ворожого нічного обстрілу Запоріжжя зафіксовано два прильоти на об'єкт цивільної нежитлової інфраструктури. Є руйнування, повідомила місцева влада.


07:35. Начальник КМВА Сергій Попко: В повітряному просторі навколо Києва було збито дев’ять БпЛА. За попередньою оцінкою, ворог застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Атака дронів фактично здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом.

За попередніми даними, обійшлося без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури


07:31. Мер Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що внаслідок нічної атаки дронами на місто одна людина загинула, четверо постраждали.


06:00. У областях оголосили відбій повітряної тривоги.


04:03. За даними ЗМІ, у Києві пролунали вибухи.


02:18. Під час повітряної тривоги у Хмельницькому вночі пролунали три вибухи. Про це повідомив міський голова Сергій Гамалій. Що стало причиною вибухів, поки що не повідомляється.


01:04ОК "Північ" повідомило про збиття ще одного російського безпілотника.


00:50. КМВА: Повітряна атака на Київ. В повітряному просторі столиці виявлені ворожі об’єкти. Попередньо, це ударні БпЛА. Працює ППО.


00:45. На Чернігівщині ще знищено один БпЛА рашистів, — повідомляє ОК "Північ".


00:17. У мережі повідомляють про роботу ППО на Житомирщині.


00:14. У Броварському та Бориспільському районах Київщини працює ППО, повідомляють в Офісі президента.


00:12. ОК "Північ повідомляє про успішне збиття дрона-камікадзе на Чернігівщині.


00:10. Моніторингові пабліки повідомляють про кілька БпЛА на Житомирщині. Там оголошено повітряну тривогу.


00:08. Київська ОВА: На Київщині працює ППО. Не нехтуйте заходами безпеки! Зберігайте спокій та довіряйте інформації лише з офіційних джерел.


23:58. Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що в області зафіксовано дрони. Він також додав, що ППО успішно відпрацьовує по цілях


23:23. В Офісі президента закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу. У Telegram-каналах повідомляли про звуки вибухів пролунали на лівому березі Києва.


Нагадаємо, напередодні по всій Україні кілька разів оголошували повітряну тривогу. Це відбувалося через зліт МіГ-31К ВПС РФ (носій гіперзвукової ракети Х-47м2 "Кинджал") на аеродромах у Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2023 07:51