Фото: Національна поліція України

Під суд піде монах УПЦ МП, який підпалив храм на Буковині

У Чернівецькій області судитимуть ієродиякона Української православної церкви Московського патріархату, якого обвинувачують у підпалі храму на Вижниччині. Справу монаха ведуть одразу за кількома статтями (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185,  ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 194 КК України) — замах на злочин, крадіжка, умисне знищення або пошкодження майна.

Про це повідомляє прокуратура Чернівецької області.

За даними слідства, у квітні цього року 34-річний монах, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, намагався викрасти гроші в односельчанки, однак не зміг відкрити сейф та втік з місця скоєння злочину. На цьому чоловік не зупинився та спалив храм Іова Почаївського села Мілієве Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, обікрав місцевий магазин, а щоб приховати крадіжку, знову вчинив підпал. 

підпал на Буковині

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

"Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Вижницького районного відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області", — вказують у прокуратурі.

Зазначимо, що йдеться про подію, яка сталася уночі 24 квітня поточного року. Тоді у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ повідомляли, що підпалили храм професійно, "без шансів на порятунок".

Нагадаємо, на Дніпропетровщині судитимуть колишнього настоятеля храму Української православної церкви Московського патріархату, який підозрюється у розбещенні власних доньок та створював дитячу порнографію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.09.2023 04:42