Армія оборони Ізраїлю. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Підготовка до нової фази війни на Близькому Сході: ізраїльські танки ввійшли в Газу (відео)

У ніч на четвер, 26 жовтня, інженерні та бронетанкові підрозділи Сил оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) входили до північної частини Сектору Гази. Там вони проводили чергову операцію.

Про це повідомили інформаційні ресурси ЦАХАЛу. У заяві ізраїльських військових зазначається, що цілеспрямований рейд із використанням танків у ніч на 26 жовтня проводився "у рамках підготовки до наступних етапів бойових дій". Операції відбувалися під керівництвом бригади "Гіваті".

Під час проведення рейду ізраїльські солдати виявили та завдали ударів по бойовиках, а також "терористичній інфраструктурі та пускових установках протитанкових ракет". Окрім того, додали в ЦАХАЛ, військові "підготували поле бою".

Після закінчення рейду ізраїльські солдати покинули цей район Сектору Гази.

Раніше на тлі заяв у медіа про те, що Беньямін Нетаньягу готовий відкласти введення військ у Сектор Гази для того, щоби приділити більше часу переговорам щодо звільнення заручників, прем'єр-міністр Ізраїлю наголосив, він наполягає на початку операції.

"Ми готуємося до наземного вторгнення. Я не буду уточнювати, коли, як і скільки. Я також не буду детально описувати низку міркувань, про більшість з яких громадськість не знає", — заявив Нетаньягу.

Він розповів, що терміни вже узгоджені одноголосно військовим кабінетом і начальником штабу. За його словами, Ізраїль хоче взяти повну ціну з убивць, які вчинили злодіяння.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств викладали у соцмережі. У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції проти терористів, метою якої є їхнє знищення. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Гази.

Також Ізраїль планує наземну операцію у Секторі Гази. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки. Наступ повинен був розпочатися 14-15 жовтня, однак його відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАСом. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Нагадаємо, що речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки, генерал Патрік Райдер заявив, що оборонні потреби України й Ізраїлю містять небагато спільних позицій, тож США готові забезпечити допомогу для обох країн одночасно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.10.2023 11:18