Фото: mva.gov.ua

США підтвердили, що здатні одночасно забезпечити зброєю Україну й Ізраїль

Речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки, генерал Патрік Райдер заявив, що оборонні потреби України й Ізраїлю містять небагато спільних позицій, тож США готові забезпечити допомогу для обох країн одночасно.

Відповідну заяву він зробив під час прес-брифінгу.

"Ми зможемо підтримати Ізраїль у задоволенні його потреб. Ми зможемо підтримати Україну з її потребами", — сказав представник оборонного відомства США.

Він зауважив, що наразі ситуація на полі бою в обох країнах відрізняється, відтак не так багато позицій у потребах збігаються.

"Так, (снаряди — ред.) 155 мм  це сфера, спільна для обох. Але, якщо говорити загалом, то це лише одна маленька сфера. І ми наразі не думаємо, що виникнуть будь-які проблеми із забезпеченням цим обох країн", — зазначив генерал.

Посадовець також додав, що Сполучені Штати, країни-союзники й партнери нарощують виробництво снарядів такого калібру.

"Тож, ми впевнені, що зрештою зможемо задовольнити ці потреби", — підсумував речник Пентагону.

Нагадаємо, раніше The New York Times повідомляв, що Україна та Ізраїль, на території яких тривають активні бойові дії, потребують військової підтримки від світових партнерів. Зокрема, є три види зброї, якої обидві країни потребуватимуть в однаково значних обсягах. 

Крім того, повідомлялося, що Сполучені Штати Америки передадуть Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів. Саме такі боєприпаси США обіцяли передати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 23:34