Підозрювані у скоєнні терактів у Каталонії постали перед судом

22 СЕРПНЯ 2017 12:01

В Мадриді почався суд на чотирма чоловіками, яких підозрюють у членстві в терористичній групі, що запланувала та скоїла терористичні атаки у містах Каталонії, повідомляє TrueUA.

«В Національному суді Іспанії у вівторок, 22 серпня, почався суд над чотирма чоловіками, яких підозрюють у причетності до скоєння подвійної терористичної атаки в Каталонії. Інші восьмеро чоловіків, які, як вважає слідство теж входили до цієї терористичної мережі, вже загинули від дій поліції і вибуху в будинку, де ймовірно готувався черговий теракт», – йдеться у повідомлені DW.

Напередодні у ході спецоперації поліції було ліквідовано 22-річного марокканця Юнеса Абуяакуба, який, за даними слідства, був за кермом вантажівки, що врізалась у натовп людей в центрі Барселони.

Ввечері 17 серпня мікроавтобус скоїв наїзд на людей на бульварі Ла Рамбла в центрі столиці Каталонії. За кілька годин після цього в містечку Камбрілс за 100 кілометрів на південь від Барселони група зловмисників намагалася прорватися на автомобілі до пішохідної зони. Але машина перекинулася, а нападники загинули під час стрілянини з поліцією. Унаслідок терактів загинуло 15 осіб, близько 120 дістали поранення. Відповідальність взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Світ, 22.08.2017 12:01