Підозрюваного у здійсненні теракту в Барселоні застрелила поліція

22 СЕРПНЯ 2017 10:06

22-річного марокканця Юнеса АБУЯАКУБА, якого підозрюють у здійсненні теракту в центрі Барселони, застрелили поліцейські у містечку на захід від каталонської столиці, інформує TrueUA.

«Поліція Каталонії в понеділок, 21 серпня, застрелила в муніципалітеті Субіратс, що за 45 кілометрів від Барселони, 22-річного марокканця Юнеса АБУЯАКУБА, якого підозрюють у здійсненні теракту в центрі Барселони», – повідомляє DW.

За даними агентства Reuters, на чоловікові був фальшивий пояс шахіда.

Нагадаємо, що ввечері 17 серпня мікроавтобус, як кермом якого,як вважають, перебував Абуяакуб, скоїв наїзд на людей на бульварі Ла Рамбла в центрі Барселони. Внаслідок теракту загинули 13 людей, ще близько 130 дістали поранення.

За кілька годин після цього в містечку Камбрілс за 100 кілометрів на південь від Барселони група зловмисників намагалася прорватися на автомобілі до пішохідної зони. Але машина перекинулася, а нападники загинули під час стрілянини з поліцією. Внаслідок цієї атаки загинула також одна жінка. Відповідальність за обидві атаки взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Матеріали за темою:

Поліція ідентифікувала водія мікроавтобуса під час теракту в Барселоні

Метою терористів в Барселоні був храм Саграда-Фамілія

МЗС звернувся до українців у зв'язку з терористичними актами у Іспанії

Поліція Іспанії знайшла в укритті терористів вибухівку «мати Сатани»

Теракти в Барселоні: відомо ім’я нового головного підозрюваного

Теракт в Іспанії: 12 жертв терактів досі у критичному стані

Іспанія шукає водія фургона, який врізався в натовп в центрі Барселони

Події, 22.08.2017 10:06