Підписано важливу угоду: Зеленський підбив підсумки перемовин з Туреччиною

У п'ятницю, 8 березня, президент Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Туреччини. За результатами перемовин країни досягли важливих двосторонніх домовленостей.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі українського президента. Зеленський підкреслив, що сьогодні "відбулись, як і завжди, цілком щирі та продуктивні перемовини Україна — Туреччина". 

"В оборонній сфері та на урядовому рівні, і на рівні компаній наших держав досягнуто домовленостей про спільні проекти", — повідомив президент.

Глава держави заявив, що провів зустріч із представниками оборонно-промислового комплексу Туреччини.

"Ми готові рухатися максимально оперативно в реалізації проектів, які ми обговорювали. І я дуже задоволений розмовою з компаніями та бізнесом Туреччини, а отже, і тими результатами, які будуть, впевнений, — вони будуть сильними. Готові також швидко розв'язувати й усі питання щодо економічної співпраці, зокрема у відбудові, а також у просуванні необхідних нашим народам двосторонніх угод", — наголосив Зеленський.

В Туреччині підписано торговельну угоду

Володимир Зеленський заявив, що 8 березня було підписано угоду, яка спрощує торгівлю України й Туреччини, а також усуває перешкоди для бізнесу. 

"На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів. Україна й Туреччина разом посилюють і одна одну, і весь наш регіон", — додав президент України.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина хоче запросити представників Російської Федерації на потенційний мирний саміт щодо війни в Україні. Водночас президенту Володимиру Зеленському не сподобалась така ініціатива Анкари.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 21:46