Фото:РНБО

Підрив Кримського моста: Данілов пояснив, чи причетна СБУ до вибухів

Представники Служби безпеки України брали участь в обох операціях з підриву Керченського мосту, який сполучає окупований Крим та територію Росії.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов заявив в інтерв'ю державному телеканалу "Рада".

"Наші військові ставлять під сумнів недоторканність багатьох обʼєктів, які в Росії вважалися захищеними на 100%. Це і Кримський міст, про який говорили безпосередньо представники Служби безпеки, які брали участь у першому та другому випадку", — заявив він.

Також Данілов прокоментував і нещодавні вибухи у Москві. За його словами, Україна не причетна до цього.

"І якщо ви бачили ті чи інші події, які періодично відбуваються безпосередньо в Москві, майте на увазі, що російські партизани працюють на відмінно на території РФ", — заявив Данілов.

Атаки на Кримський міст

На Кримському мосту 8 жовтня 2022 року стався вибух та спалахнула пожежа. Окупаційна влада повідомляла про загиблих. Згодом російський національний антитерористичний комітет заявив, що на Кримському мосту було підірвано вантажний автомобіль. 

ФСБ РФ звинуватила у вибуху на Кримському мосту Головне управління розвідки Міноборони України та оголосила, що нібито затримала вісьмох підозрюваних. ФСБ стверджувала, що на початку серпня вибухівку відправили з Одеси до Болгарії, звідти — до Вірменії, Грузії, а потім до Росії, звідки вона потрапила до окупованого Криму.

Крім того, уночі 17 липня на Кримському мосту пролунало щонайменше два вибухи. Були пошкоджені декілька прольотів дорожнього полотна між опорами. Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що рух по Кримському мосту зупинено, а "надзвичайна подія" трапилася у районі 145-ої опори зі сторони Краснодарського краю. Повідомляють про двох загиблих та постраждалого.

Нагадаємо, очільник СБУ Василь Малюк заявив, що атака на Кримський міст у жовтні 2022 року була організована Службою безпеки України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 12:30