Фото: ssu.gov.ua / Василь Малюк

Атака на Кримський міст у 2022 році: в СБУ вперше визнали свою причетність

Атака на Кримський міст у жовтні 2022 року була організована Службою безпеки України. Тоді споруда була серйозно пошкоджена.

Відповідну заяву в ефірі телемарафону зробив очільник СБУ Василь Малюк.

"Багато різних спеціальних операцій. Про частину з них ми зможемо говорити після перемоги, про окремі з них ми взагалі не говоритимемо... Це одна з наших реалізацій, а саме: руйнування Кримського мосту 8 жовтня минулого року", — сказав Малюк.

Підрив Кримського мосту у жовтні 2022 року

На Кримському мосту 8 жовтня 2022 року стався вибух та спалахнула пожежа. Окупаційна влада повідомляла про загиблих. Згодом російський національний антитерористичний комітет заявив, що на Кримському мосту було підірвано вантажний автомобіль. 

ФСБ РФ звинуватила у вибуху на Кримському мосту Головне управління розвідки Міноборони України та оголосила, що нібито затримала вісьмох підозрюваних. ФСБ стверджувала, що на початку серпня вибухівку відправили з Одеси до Болгарії, звідти — до Вірменії, Грузії, а потім до Росії, звідки вона потрапила до окупованого Криму.

Нагадаємо, уночі 17 липня на Кримському мосту пролунало щонайменше два вибухи. Були пошкоджені декілька прольотів дорожнього полотна між опорами. Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що рух по Кримському мосту зупинено, а "надзвичайна подія" трапилася у районі 145-ої опори зі сторони Краснодарського краю. Повідомляють про двох загиблих та постраждалого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 17:21