Фото: РБК-Україна

Чи зможуть окупанти повноцінно відновити рух Кримським мостом: заява ЗСУ

Росіяни і досі не можуть повноцінний рух Кримським мостом після низки вибухів. Повернення вантажоперевезень відбувається дуже повільно.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Посадовиця зауважила, що окупанти зупиняють там рух, оскільки виробничі потужності цього гідротехнічного об'єкта ще не повернені до базових.

"І напевно, що вже ніколи не повернуться, тому що пошкодження були таки досить суттєвими для того, щоб витримувати таке навантаження, яке наразі зосереджено навколо цього мосту. Зокрема, повернення вантажоперевезень відбувається дуже повільно, здебільшого намагаються робити це за допомогою поромної переправи, але це в рази сповільнює рух", — сказала Гуменюк.

Що відомо про Кримський міст

Керченський міст — незаконно збудований транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. Є найдовшим з коли-небудь побудованих Росією мостів. Він поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного.

Нагадаємо, уночі 17 липня на Кримському мосту пролунали щонайменше два вибухи. Ймовірно, пошкоджені декілька прольотів дорожнього полотна між опорами. Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що рух по Кримському мосту зупинено, а "надзвичайна подія" трапилася у районі 145-ої опори зі сторони Краснодарського краю. Повідомляють про двох загиблих та постраждалого.

Додамо, 24 липня росіяни двічі перекривали Кримський міст. Причини таких дій рашисти не назвали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 25.07.2023 12:35