Фото: Фокус

Підсанкційний піп УПЦ МП вивозить речі із Лаври (фото, відео)

Митрополит УПЦ МП Антоній Паканич вивозить майно зі своєї келії у столичній Києво-Печерській лаврі. Про це повідомив священник Андрій Пінчук.

Відповідні фото та відео він опублікував ввечері 14 березня. 

Відзначимо, Антоній Паканич – митрополит Бориспільської та Броварської УПЦ МП, член Міжсоборної присутності Російської православної церкви. ЗМІ називають його "правою рукою" предстоятеля УПЦ МП Онуфрія. Із грудня минулого року Антоній перебуває під санкціями Ради нацбезпеки та оборони України. Священик служив у лавах армії СРСР, жив, навчався та викладав у Москві.

"Ваше високопреосвященство, чи потрібна вам допомога? Є багато бажаючих допомогти любимому митрополиту", — написав саркастичний допис Андрій Пінчук.

Нагадаємо, Києво-Печерська Лавра від 29 березня розриває договір оренди з Українською православною церквою (Московського патріархату) на користування Нижньою Лаврою. Святиню повинні покинути підсанкційні особи Московського патріархату. 

Спочатку ченці МП відмовлялися виселятися з Лаври. Церковники переконували, їм не було надано законних підстав для виселення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.03.2023 10:57