Ігор Клименко. Джерело: МВС

Підтоплення станцій метро у Києві: голова МВС повідомив про зміни в організації дорожнього руху

У суботу зранку, 9 грудня, пройшло засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо питання із підтопленням декількох станцій метро у Києві. Під час засідання було прийнято ряд пропозицій, щоб попередити транспортний колапс у столиці.

Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. За даними посадовця, у звʼязку із закриттям підземки, основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

"Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Збільшимо пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюємо хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесемо для зручності зупинки громадського транспорту, змінимо деякі дорожні знаки. Звісно, працюватимуть посилені патрулі", — йдеться у заяві міністра.

Ігор Клименко додав, що детальніше про зміни розкажуть у Департаменті патрульної поліції. 

"Обовʼязково детально анонсуємо всі нововведення, які, переконаний, попередять транспортний колапс у столиці", — резюмував міністр.

Нагадаємо, 8 грудня рух поїздів між станціями Київського метрополітену "Теремки" і "Деміївська" зупинили. Спершу передбачалося, що рух потягів припинять від 9 грудня. Проте за кілька годин КМДА повідомила, що рух уже зупинили з міркувань безпеки через технічний стан тунелів. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту.

Правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.12.2023 10:01