Фото: Pixabay

Підтримує РФ та збирає гроші для окупантів: судитимуть українську екс-чемпіонку світу з сумо

В Україні заочно судитимуть колишню чемпіонку світу з сумо. Вона перейшла на бік Росії та збирає гроші для ворожої армії.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Судитимуть колишню українську спортсменку, яка підтримує ворога та збирає кошти для його армії", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої української спортсменки з Криму за фактом пособництва державі-агресору. Обвинувачена — колишня українська спортсменка та багаторазова чемпіонка Європи та світу із сумо, яка з 2016 року почала виступати у складі збірної Росії, однак зробила перерву в кар’єрі після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях.

Слідство встановило, що для підтримки російської армії вона організувала та очолила волонтерський рух у Криму. Фігурантка провела неодноразові збори коштів для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців Росії, які у тому числі вели бойові дії проти України у місті Бахмут.

"З метою впливу на формування інформаційного простору в Криму, бувши публічною особою, обвинувачена неодноразово виступала у проросійських медіа, просуваючи пропагандистські наративи", — заявили в Офісі генпрокурора.

За даними українських ЗМІ, йдеться про Ольгу Давидко.

Фото: Прокуратуро Автономної Республіки Крим

Нагадаємо, 13 березня Печерський районний суд Києва на два місяці продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Нестору Шуфричу. Йо підозрюють у державній зраді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.03.2024 15:59