Фото: соцмережі

Скільки українських поліцейських перейшли на бік росіян: дані правоохоронців

В Україні близько 900 поліцейських перейшли на бік Російської Федерації. В основному це особи, які не обіймали керівних посад.

Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський на брифінгу в "Медіацентрі Україна — Укрінформ".

"У Національній поліції цим питанням займається Департамент внутрішньої безпеки, слідство, як правило, веде ДБР. Наразі ідентифіковано понад 2,5 тисячі громадян, які перейшли на сторону ворога, це з цивільними. Якщо брати конкретно поліцейських, то це близько 900 осіб", — заявив він.

Посадовець проінформував, що загальна кількість поліцейських в Україні становить 98 тисяч. За даними Нацполіції, перейшли на бік рашистів 1% їхніх працівників. 

Вигівський підкреслив, що переважно це ті, хто "не досяг успіху до окупації території, порушники дисципліни, ті, хто не мав шансів стати на керівні посади". На думку глави Нацполіції, всі ці правоохоронці вважали, що зможуть стати "успішними" у росіян.

Голова Нацполіції також додав, що заочно всім цим особам оголошено підозру, щодо них розслідуються кримінальні провадження.

Нагадаємо, Україна розробляє механізми, аби протидіяти колаборантам за кордоном. Це необхідно для того, щоби зрадники не могли легалізуватися за українськими документами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 14:21