Фото: ілюстративне Джерело: Pixabay

З'явилися деталі кібератаки на держпідприємство РФ: отримано таємні документи на понад 500 військових об’єктів Росії

Головне управління розвідки України підтвердило інформацію про вдалу кібероперацію проти російського держпідприємства, яке будує військові об’єкти на всій території Російської Федерації. 

Зокрема, прес-служба ГУР зазначила, що йдеться про "Федеральное государственное унитарное предприятие "Главное военно-строительное управление по специальным объектам" (ФГУП "ГВСУ по специальным объектам").

"Вдалу операцію здійснили фахівці української організації Blackjack ― кіберволонтери майстерно проникли до бази даних російської держкомпанії та здобули 1,2 терабайта цінних даних. Серед отриманого масиву ― технічна документація на понад 500 об’єктів міноборони РФ", — йдеться у повідомленні.

Розвідники зауважили, що критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення, передали для Сил безпеки та оборони України.

До того ж у межах кібероперації усі вказані дані були видалені із серверів підприємства РФ. Це на певний час паралізує будівництво нових об’єктів московських терористів.

"Висловлюємо вдячність учасникам потужної кіберспільноти Blackjack, які вкотре філігранно обіграли росіян та значно посилили обороноздатність України", — резюмували у ГУР.

Нагадаємо, у листопаді українські хакери з цього ж угруповання спільно зі Службою безпеки України зламали сайт міністерства праці та соцзахисту Російської Федерації. Вони викачали понад 100 терабайтів даних.

Також наприкінці грудня ІТ-армія України паралізувала роботу однієї з найбільших ERP-систем у Росії — "1С-Рарус". Через відсутність нормальної роботи бухгалтерських сервісів банки та магазини не могли працювати на повну силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 10:22