Фото: vikna.tv

Підтягують резерви та страждають від власних мін: Гуменюк розповіла про серйозні проблеми росіян на Півдні

Російська армія намагається стримати наступ українських військ на Запорізькому напрямку. Для цього ворог перекидає туди свої резерви з інших ділянок фронту. 

Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк.

За словами військової, Сили оборони продовжують наступати попри те, що на Півдні ворог замінував значну частину територій. При цьому мінні поля створюють проблеми і для самих росіян. Адже зменшують можливість їхніх маневрів. 

"Потерпаючи на суходільній ділянці, де їм особливо "припікає", вони змушені підтягувати сили та резерви. Оскільки логістика глобально по регіону ускладнена, вони намагаються маневрувати силами, які вже накопичені на цій ділянці", — зазначила Гуменюк

Також на Запорізькому напрямку ворог намагається наступати біля Малої Токмачки, проте безуспішно. Натомість українські захисники на Мелітопольському напрямку мають хороші результати і вже закріплюється на нових досягнутих рубежах. 

Додамо, напередодні у США також поділились оцінкою ситуації на фронті в Україні. Вважають, що попри те, що на полі бою відбуваються загострення у різних точках, українські захисники поступово відвойовують територію від загарбників. За словами радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, попри постійні атаки з боку російських військ, Сили оборони досягають успіхів на Півдні України.

Раніше у США заявили, що військові Збройних сил України в ході контрнаступальних дій на фронті змінили тактику ведення війни. Зокрема, відмовившись від тактики Сполучених штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 09:23