Фото: Офіс президента України

"Напрямок правильний": Зеленський прокоментував контрнаступ ЗСУ

Збройні сили України ведуть наступальні операції на кількох напрямках. Військовим стоять на заваді масовані мінні поля окупантів.

Таку заяву на спільному брифінгу з премʼєр-міністром Фінляндської Республіки Петтері Орпо зробив президент України Володимир Зеленський. За словами глави держави, щільне мінування фронту ускладнює контрнаступ, втім військові продовжують рухатись вперед.

"Щодо контрнаступу. Ми бачимо його на кількох напрямках. Ми йдемо вперед. Нам дуже складно, бо дуже щільне мінування. Тисячі мін — це те, що залишає після себе Росія. Найголовніше — тенденції. Мені військові доповідають таку тенденцію: ми постійно рухаємося вперед. Так, потроху, але напрямок правильний", — додав Зеленський.

Нагадаємо, речник Пентагона генерал Патрік Райдер заявив, що контрнаступ Сил оборони на фронті триває, оцінювати зараз його результати недоречно.

Додамо, напередодні у США також поділились оцінкою ситуації на фронті в Україні. Вважають, що попри те, що на полі бою відбуваються загострення у різних точках, українські захисники поступово відвойовують територію від загарбників. За словами радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, попри постійні атаки з боку російських військ, Сили оборони досягають успіхів на Півдні України.

Раніше у США заявили, що військові Збройних сил України в ході контрнаступальних дій на фронті змінили тактику ведення війни. Зокрема, відмовившись від тактики Сполучених штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 23.08.2023 14:30