Північна Корея обіцяє більше ракетних випробувань

30 СЕРПНЯ 2017 14:20

Останнє балістичне випробування Північної Кореї, що відбулося 29 серпня, - «прелюдія» до пуску ракет до американської військової бази на тихоокеанському острові Гуам, повідомляє TrueUA з посиланням на EuroNews  

Про це заявив лідер КНДР Кім ЧЕН ИН, розпорядившись і далі проводити подібні ракетні випробування по цілях в Тихому океані.   

Його слова привели північнокорейські ЗМІ, відмітивши, що на острові Гуам розміщені основні військово-морські і військово-повітряні бази США, які можуть використовуватися для атаки по КНДР.   

Рада Безпеки ООН засудила Пхеньян за ракетні випробування і зокрема за загрозу одному з держав-членів ООН - остання балістична ракета КНДР пролетіла над Японією.  

«Рада Безпеки ООН визнала дії Північної Кореї обурливими і вимагає, щоб КНДР негайно припинила подібні спроби», - зачитав прийняту одноголосно резолюцію голова СБ ООН в серпні, постпред Єгипту при ООН Амр Абдель Латіф АБУЛАТТА.   

Також в Радбезі призвали КНДР негайно припинити загрози на адресу американського острова Гуам і виразили прихильність «мирному, дипломатичному і політичному» рішенню конфлікту.

 

Світ, 30.08.2017 14:20