Фото: Офіс президента

"Плацдарм стає сильнішим": Зеленський прокоментував операцію в Курській області

Операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"Сьогодні ж генерал Сирський доповідав і щодо продовження нашого руху в Курській області. Операція триває саме так, як ми і розраховували. Хоробрість українців робить великі речі", — зазначив очільник держави.

Він такоє наголосив, що українські воїни зміцнюють свої позиції та поповнюють обмінний фонд, а "плацдарм нашої присутності стає сильнішим".

"Я хочу подякувати кожному воїну, який це забезпечує: усім солдатам, сержантам і командирам. Також дякую кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд шляхом нових російських військових полонених. Це важливо. Це наближає звільнення наших військових, наших  цивільних з російського полону. Памʼятаємо про всіх, кого маємо повернути додому", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 16 серпня пропагандист та радник глави Курської області Роман Альохін заявив, що українські військові знищили важливий для росіян міст у Курській області. Саме цей міст з’єднував прикордонні території Курської області з правим берегом річки Сейм та був найважливішою артерією логістики Збройних сил РФ.

Своєю чергою командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив знищення мосту в Курській області про яке напередодні заявляли росіяни.

Додамо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2024 20:36