Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW розповіли про недавні просування української армії в Курській області

Українські сили продовжували незначно просуватися на південний схід від Суджі 16 серпня на тлі операцій у Курській області. При цьому українці діють по всій максимально заявленій межі наступу у цьому регіоні.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, російські мілблогери стверджували, що українські сили просунулися на схід від Мирного та на південь від Спального (обидва на південний схід від Суджі), а геолокаційні зображення, опубліковані 15 серпня, вказують на те, що українські сили нещодавно діяли у Бірках (на південь) на схід від Суджі). Російські мілблогери стверджували, що бої тривали на північ від Суджі в районі Російського Порічного, на схід від Суджі в районі Агронома і на південний схід від Суджі вздовж лінії Гірі-Камишне-Крупець-Спальне. 

Російські військкори відзначили, що невеликі українські мобільні групи продовжували обмежені атаки за наявною лінією зіткнення в Курській області, а українські сили продовжували атаки в районі Коренево та на захід від Снагоста (на південь від Коренево). Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українську бронетанкову атаку на напрямі Гордіївки (на південь від Коренево) та українські атаки на захід від Анастасіївки та на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Коренево і приблизно за 27 кілометрів від міжнародної) межі). 

Росіяни також заявили, що їхні війська завдали удару українським силам, що діють в районі Отруби (на південний захід від Коренево і вздовж міжнародного кордону). Геолокаційні кадри, опубліковані 15 та 16 серпня, вказують на те, що українські війська продовжують діяти по всій максимально заявленій межі українського наступу в Курській області, у тому числі в районі Суджі.

Нагадаємо, 16 серпня пропагандист та радник глави Курської області Роман Альохін заявив, що українські військові знищили важливий для росіян міст у Курській області. Саме цей міст з’єднував прикордонні території Курської області з правим берегом річки Сейм та був найважливішою артерією логістики Збройних сил РФ.

Своєю чергою командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив знищення мосту в Курській області про яке напередодні заявляли росіяни.

Додамо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2024 06:01