Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

План перемоги Зеленського: Єрмак розповів, чого очікує Україна від партнерів

Вже найближчим часом Україна очікує від партнерів конкретних відповідей щодо плану перемоги. Водночас Київ не вимагає миттєвої реакції, адже цей процес є відповідальним і складним.

Про це в ефірі телемарафону повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Головне, що велика увага. І наші партнери розуміють логіку цього плану. Було б, мені здається, не зовсім реально, якби ми миттєво отримали якусь відповідь, бо нам же відповідь потрібна дуже конкретна, а будь-яка конкретика потребує часу", — сказав Єрмак.

Очільник Офісу президента зазначив, що усі розуміють, що цей час в Україні лічиться годинами, а днями.

"Безумовно, ми очікуємо на фідбек якомога скоріше, фідбек у вигляді конкретних кроків", — наголосив Андрій Єрмак.

Водночас Єрмак переконує, що в столицях були "глибокі й предметні розмови", і партнери "глибоко в ситуації" та розуміють, для чого цей план перемоги.

Нещодавно президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" заявив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Раніше український лідер Володимир Зеленський заявляв, що план перемоги України має бути зрозумілим для кожного в країні. Тож спочатку відбудеться остаточне узгодження всіх його пунктів зі союзниками, а після цього його розкриють українцям.

Водночас за даними Bloomberg із посиланням на власні джерела, глава держави Володимир Зеленський, ймовірно, шукає "більш гнучкий" підхід для завершення війни в Україні через побоювання зменшення підтримки Заходу.

Нагадаємо, 3 жовтня речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив, що презентований українським президентом Володимиром Зеленським план перемоги містить низку продуктивних кроків. США планують контактувати з українською стороною з цього приводу.

За словами президента України Володимира Зеленського, Київ не розглядає припинення бойових дій на фронті в обмін на отримання гарантій безпеки від країн Заходу. Цю дезінформацію може поширювати російська пропаганда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 16:57