Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Перший пункт — вступ у НАТО: Зеленський розкрив деталі плану перемоги

Запрошення України в НАТО є першим пунктом плану перемоги. Це дозволить реально забезпечити геополітичну визначеність на європейському континенті.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час публічного виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" в Хорватії. Він іще раз розповів про план перемоги, який уже презентував президенту США Джо Байдену та зараз презентує іншим лідерам.

Зеленський зазначив, що якщо його повністю реалізувати, Росія втратить спроможність загрожувати Україні чи комусь іще у Європі.

"Перший пункт плану фокусується на тому, чи розв’яжеться проблема дефіциту геополітичної визначеності у Європі — чи Україна все ж отримає місце у НАТО. Якщо так і якщо це вдасться належно підтвердити — Путін програє з геополітичного погляду", — зазначив український президент.

За його словами, Росія має визнати, що в Європі існують кордони, незалежні держави, та кожна має право обирати власне майбутнє.

"Правда полягає в тому, що прийняття Росією цієї реальності може розпочатися лише з усвідомлення, що Україна більш ніколи не буде підкорена Росією. Без геополітичної визначеності миру не буде", — додав він.

Також президент заявив, що бачить шанс вже найближчими місяцями закласти передумови для того, щоби російсько-українська війна закінчилася 2025 року на прийнятних для України умовах, і для цього потрібні "сміливі рішення" найвпливовіших союзників України.

Нагадаємо, Зеленський також зазначив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 19:36