Фото: railway.supply

Планували підривати потяги зі зброєю для України: у Польщі викрили російських агентів

Російські агенти у Польщі планували нашкодити потягам, які перевозять допомогу в Україну. Група диверсантів мала на меті влаштувати підриви на залізниці, щоб перешкодити постачанню зброї та іншої гуманітарної допомоги.

Про це повідомила Gazeta Polska. У повідомленні йдеться, що агенти мали вказівки підривати потяги, тож польські правоохоронці діяли негайно і розпочали арешти зловмисників.

"З цієї причини перші арешти були саме у той час, а не якийсь інший. Ризик атак був надто великим для того, щоби продовжувати спостерігати за діями групи", — пише видання.

Журналістам вдалось дізнатись, що вказана мережа російських агентів була  створена на початку 2023 року. Завдання диверсантам давали напряму з Росії, а роботу оплачувати у криптовалюті. 

Нагадаємо, нещодавно у Польщі правоохоронці затримали громадянина України, який працював на розвідку країни-агресорки Росії. Він був членом шпигунської мережі, яка працювала на російську розвідку. Підозрюваний вів спостереження за військовими об'єктами і морськими портами. Росія систематично надсилала йому винагороду.

Національна прокуратура Польщі встановила, що шпигун є громадянином України та перебуває у Польщі з 2019 року. Наразі йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.07.2023 12:40