Колаж TrueUA

По всій країні оголошували ракетну небезпеку: у Росії злітав винищувач МіГ-31К

У вівторок, 30 січня, о 12:15 на території всієї України оголошували повітряну тривогу. Існувала загроза ракетного обстрілу через виліт літака МіГ-31К з російського аеродрому Саваслейка. 

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Вся Україна ракетна небезпека! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка", — зазначали українські військові.

Вони закликали громадян України не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Винищувач МіГ-31К є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М2 "Кинджал", яка не збивається у більшості регіонів. Час підльоту ракет — лічені хвилини. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги!

 

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено о 12:45.

"Відбій загрози по МіГ-31К! Зберігається ракетна небезпека для Кіровоградської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької областей!", йдеться у повідомлені військових.

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. 

За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Нагадаємо, у неділю, 28 січня, у більшості областей України оголошували повітряну тривогу. Це було пов’язано із загрозою атак балістичним озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 12:25