Колаж: TrueUA

У більшості регіонів України оголошували повітряну тривогу: була балістична загроза

У неділю, 28 січня, у більшості областей України оголошували повітряну тривогу. Це пов’язано із загрозою атак балістичним озброєнням.

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" — зазначали українські військові.

Деякі інформаційні ресурси поінформували про дві серії вибухів на Полтавщині. Зокрема, знову атакували промисловий об'єкт у Кременчуцькому районі.

Раніше, розпочинаючи з 18:40, Повітряні сили ЗСУ попереджали про атаку рашистських безпілотників у деяких регіонах України. Зокрема, ворожі дрони рухалися через Запорізьку область на Дніпропетровщину.

Інша група БпЛА перебувала на Херсонщині (Великоолександрівський район) і рухалася в напрямку Миколаївської області, тримаючи курс північно-західний.

"Ударні БпЛА типу Shahed з Херсонщини через Миколаївщину (Новобузький район) курсом на Кіровоградщину", — повідомляли також Повітряні сили ЗСУ.

Актуальна мапа повітряних тривог станом на 20:12 мала такий вигляд.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький повідомляв, що станом на січень 2024 року Російська Федерація виробляє близько 115-130 стратегічних ракет та 100-115 ракет оперативно-тактичного класу. Їх виробництво не збільшилося за останні місяці.

За його словами, Росія багато втратила саме внаслідок того, що її підприємства, які займались постачанням компонентів, перебувають під міжнародними санкціями. Тому зараз окупанти намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 26 січня, о 13:28 по всій країні пролунали сигнали повітряної тривоги. Небезпека була пов'язана зі злетом ворожого винищувача МіГ-31К, який є потенційним носієм гіперзвукових ракет "Кинджал".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 20:13