Колаж:TrueUA

По всій Україні оголошували повітряну тривогу: військові попереджали про небезпеку

Ввечері у вівторок, 30 липня, в Україні оголошували масштабну повітряну тривогу. Причина — зліт винищувача з одного з аеродромів Російської Федерації.

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Уся Україна — ракетна небезпека! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка (Нижньогородська область)", — попереджали українські військові.

Мапа повітряних тривог станом на 20:10 мала такий "червоний" вигляд:

тривога 21 червня

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Оновлено 20:30

Відбій повітряної тривоги.

Військові не виключають нового комбінованого удару по Україні

Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук 30 липня заявив, що найближчим часом російські загарбники можуть завдати по Україні комбінованого удару. Військові готуються до відбиття атаки.

"Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу. Тим паче давно його вже не було. Так, якщо ми бачимо в морі носії в певній кількості, зазвичай, це може передувати комбінованому обстрілу. Тому що самостійні атаки крилатих ракет зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття їх сягає 100. Є друга версія, що це, можливо, навчання", — розповів він.

Речник ВМС додав, що наразі у морі на бойовому чергуванні перебувають три російські підводні носії ракет. Тому можливість обстрілу все існує. Відтак, посадовець закликав українців не ігнорувати сигнали тривоги та перебувати в укриттях.

Нагадаємо, вночі 29 липня війська країни-агресорки завдали удару по енергетичному об'єкту у Дніпропетровській області

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 20:12