Фото: сайт президента

"Подяка українським воїнам і Джо Байдену": Зеленський підтвердив застосування ATACMS на полі бою (відео)

У вівторок, 17 жовтня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Він зокрема подякував воїнам, які захищають країну від російських загарбників та лідеру США Джо Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS.

Відеозвернення глави держави з'явилось у його Telegram.

"Фронт. Воїни. Наші бригади. 54-та окрема механізована бригада, 68-ма окрема єгерська бригада, 25-та окрема повітрянодесантна бригада — це Лиманський напрямок. І Соледарський напрямок: 92-га окрема штурмова бригада та 93-тя окрема механізована бригада "Холодний Яр". Дякую вам, воїни!" — сказав президент.

Він також висловив вдячність Джозефу Байдену за надану зброю.

"Дякую всім, хто воює й працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно — "атакамси" себе показали", — додав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що українські військові вдарили ракетами ATACMS по російських військах. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден ще у вересні дав згоду на відправку ракет дальнього радіуса дії ATACMS в Україну. Рішення було ухвалено до візиту до США українського лідера Володимира Зеленського, який відбувся 19 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 19:06