Фото: КМВА

Погіршення якості повітря у Києві через ракетний обстріл: влада повідомила, яка ситуація зараз

Після масованого ракетного обстрілу, що стався вночі та зранку 2 січня, у Києві спостерігалося локальне погіршення якості повітря. Однак станом на 14:30 якість повітря у столиці нормалізувалася.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, вранці у північній частині Києва фіксувалося підвищення концентрації продуктів горіння, зокрема зважених часток (пилу). Водночас перевищення гранично допустимих концентрацій речовин, за якими здійснюється спостереження, не було виявлено. 

"Станом на 14:30 2 січня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості атмосферного повітря", йдеться у повідомленні прес-служби.

Зазначається, що після нетривалого погіршення якості повітря, спричиненого ракетною атакою і подальшою пожежею в Подільському районі, ситуація нормалізувалася. Усі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються.

Раніше фахівці радили вжити запобігливих заходів, у випадку, якщо людина перебуває у місцях задимлення, а саме:

  • закрити вікна;
  • обмежити перебування на вулиці;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

Нагадаємо, російські військові зранку 2 січня завдали масованого ракетного удару по Києву. Станом на 13:50 внаслідок ворожого удару загинуло дві особи. Також відомо про 43 постраждалих. За даними Київської міської військової адміністрації, внаслідок такої масованої ракетної атаки в різних районах міста пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, АЗС, торговельні та складські приміщення, підприємства та автомобілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 15:54