Фото: Рexels

Погода у Києві буде "дивною": синоптик Діденко розповіла, чого чекати у п'ятницю від двох антициклонів

У п'ятницю, 5 січня, у Києві очікується місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах слизько та мокро. 

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі.

"Температура повітря протягом п'ятниці буде дивною)) Бо вночі 0…+3°С, а вдень 0…-2°С. Тому надвечір ожеледиця зміцніє", розповіла синоптик.

Як зазначила Діденко, у п'ятницю "дівчата-циклони Annelie та далека Brigitta", під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду. 

"Дощ та мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюди, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади з заходу, центру та півдня", написала Діденко.

За її даними, на півдні України завтра можливі сонячні прояснення. Температура повітря буде протягом дня високою, +2..+9°С, вздовж північних районів свіжіше, -3…+2°С.

З 7 січня в Україну почне заходити знову арктичний холод, найсильніші морози найбільш ймовірні на Сумщині та Чернігівщині. Проте вже з 11 січня знову температура повітря почне підвищуватися.

 пронгоз погоди на 5 січня від діденко

Інфографіка з Telegram-каналу PohodaNatalka

Додамо, що раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Нагадаємо, у четвер, 4 січня, низку областей України накриють дощі. На дорогах можлива ожеледиця. За прогнозами синоптиків, вночі на Закарпатті й у південно-східній частині очікується помірний дощ. У північно-східних областях та в Карпатах сніг та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Опадів не передбачається лише у південній частині. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.01.2024 14:26