Фото: Pixabay

Дощі та до +10ºC: синоптики спрогнозували погоду на четвер

У четвер, 4 січня, низку областей України накриють дощі. На дорогах можлива ожеледиця.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозами синоптиків, вночі на Закарпатті й у південно-східній частині очікується помірний дощ. У північно-східних областях та в Карпатах сніг та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Опадів не передбачається лише у південній частині. 

Вночі та вранці 4 січня у північній та північно-східній частинах на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі становитиме +1...+6°С, у Харківській, Полтавській та Київській областях від +2°С до -3°С. Вдень стовпчики термометрів показуватиму +3...+8°С, на Закарпатті, Прикарпатті та у південній частині +7..12°С тепла. На Чернігівщині та Сумщині у четвер буде найхолодніше. Зокрема, вночі температура буде -6...-11°С, а вдень -1...-6°С.

У Києві прогнозується невеликий мокрий сніг з переходом в дощ. Вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця. Температура у столиці становитиме вночі 0...+2°С, вдень близько +5°С.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.01.2024 04:26