Фото ілюстративне. Джерело: Facebook-сторінка Наталки Діденко

Якою буде погода в Україні до Різдва: прогноз синоптика

Аж до Святвечора та до Різдва в Україні триматиметься тепла, але похмура погода. Сонця буде менше, опадів вистачатиме.

Такий прогноз зробила синоптик Наталка Діденко.

"Проте все ж морози очікується буквально найближчі дві ночі, на суботу та на неділю. А потім навіть вночі переважатимуть "плюси", — зазначила вона.

За її словами, на вихідні 16-17 грудня в Україні температура повітря вночі становитиме на сході, півночі та в центральній частині — 3-9 градусів. На решті території очікується 0-3 градуси морозу. Впродовж дня в суботу та неділю потепліє до 0+5 градусів, лише в суботу в східних областях, на Полтавщині та в Дніпрі з районами – 1-4 градуси.

У неділю, 17 грудня, опадів побільшає — дощ і мокрий сніг, хіба на сході без істотних опадів. В опадах на дорогах ситуація ускладнюватиметься.

"А враховуючи стан тротуарів і доріг, тренуйтеся стрибати через калюжі та долати льодяні та мокросніжні горби. Взуття особливо ретельно підбирайте. Бо в гумовиках холоднувато, тут підійдуть якісь спортивні високі черевики на товстих підошвах — не елегантно, проте економія на ліках проти застуди та зустріч Різдва без чхань і кашлянь", — порадила Наталка Діденко.

У Києві вихідними — невеликий мокрий сніг чи дощ, 17 грудня опади інтенсивніші. Вночі невеликий "мінус", протягом дня — +1+3 градуси.

"Найближчі вихідні, з такою погодою, було би добре побути вдома, почистити шафи, закапелки, передивитися макітри на кутю, щось повикидати, щось пороздавати, посортувати минулий речовий рік, повторити слова колядок, подбати про здоров'я, підкупити вітамінів, не забути розчесати пухнастих котів і уважно стежити за прогнозом погоди", — дала ще одну пораду синоптик.

Нагадаємо, що на суботу, 16 грудня, синоптики прогнозували в Україні хмарну погоду, місцями з мокрим снігом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.12.2023 19:53