Фото: chernigiv-rada.gov

Поки що тимчасовий: у Чернігові призначили нового мера

На засіданні 9 лютого Чернігівська міська рада призначила виконувача обов'язків міського голови. Секретар міськради Олександр Ломако став тимчасовим очільником міста Чернігів.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міськради.

"Головував на цьому засіданні Олександр Ломако — секретар міської ради та відтепер виконувач обов'язків Чернігівського міського голови. Саме на нього, згідно з чинним законодавством, було покладено функціональні обов'язки очільника міста на час відсутності Владислава Атрошенка", — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що місто продовжуватиме функціонувати у звичайному режимі. Синхронно працюватимуть й органи місцевого самоврядування — надаватимуться всі види комунальних послуг, відбуватимуться засідання виконавчих комітетів, сесій, прийматимуться необхідні рішення для безперебійної роботи.

Нагадаємо, Владислав Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду Державною прикордонною службою у воєнний час міський голова Атрошенко скерував свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

7 грудня 2022 року за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області ухвалив рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Ввечері 7 грудня Атрошенко відреагував на це рішення й звинуватив президента Володимира Зеленського у тиску на антикорупційні органи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2023 20:50