"Покоління війни": у Києві проходить виставка художників різного віку з восьми країн

16 ЛЮТОГО 2024 19:15

До десятої річниці війни та другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну унікальний проект "Покоління війни" представляє твори митців різного віку з восьми країн: України, США, Канади, Ізраїлю, Албанії, Польщі, Німеччини, Франції.

Експозиція складається з шістдесяти дев'яти робіт художників від чотирьох до п'ятдесяти семи років — переможців VII Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA, що є частиною масштабного проекту МАЛЮЙ.UA.WAR, організованого Асоціацією з розвитку міжнародних відносин ADRUM за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України та Київської міської влади. Проект проводиться з перших днів повномасштабного вторгнення і планується тривати до кінця війни.

В арт-творах відображений світогляд українців, які вже два роки живуть під бомбами та, попри тяжкі випробування, продовжують створювати прекрасне. Сублімація болі та горя в мистецтво — велика здатність людей трансформувати жах, породжений війною, у творчість, що своєю енергією підтримує спротив ворогу, віру в перемогу і саме життя. Роботи митців з інших країн представляють міжнародну підтримку України.

24 лютого 2022 року почалася нова ера — ера війни, яка відбивається на тих, що живуть  нині та формує нові покоління. Усі ми, хто переживає війну, стали іншими. Тепер ми — покоління війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 16.02.2024 19:15