Поліцейські затримали учасників злочинної групи за кількома статтями Кримінального кодексу

19 ЛИСТОПАДА 2021 10:37

Припинили діяльність злочинної групи та отримали докази причетності її учасників до вчинення злочинів оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі обласної поліції. Поліцейські встановили, що організував діяльність 30-річний мешканець Дніпра. Він керував та контролював усі дії учасників. «Спеціалізувалися» на вимаганні коштів, поверненні «боргів», залякуванні підприємців для отримання частини їхнього прибутку.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

У створеній ним групі була чітка ієрархія, де кожен відповідав за свій напрям – підбір «кадрів» для вчинення злочинів, пошук потенційних жертв з-поміж підприємців, усунення конкурентів на ринку, здійснення психологічного тиску, вчинення злочинів, легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом та силовий блок.

«16 листопада оперативники, слідчі за силової підтримки спецпризначенців КОРД та полку поліції особливого призначення затримали 4-х учасників угруповання. Одночасно із затримання розпочали проведення 26 обшуків за місцями мешкання і знаходження фігурантів, в автомобілях, офісних та складських приміщеннях підприємств, установі банку», - йдеться в повідомленні.

Вилучили зброю та набої до неї, транспортні засоби, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, гроші.

17 листопада, на підставі отриманих доказів організатору та учасникам злочинної групи слідчі повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 189 (вимагання);

- ч. 1, 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу);

- ч. 1 ст. 255-3 (звернення за застосуванням злочинного впливу).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Проводяться подальші заходи для встановлення інших учасників злочинної групи та притягнення усіх до відповідальності.

За скоєне може загрожувати від 3-х до 12-ти років позбавлення волі.

Фото МВС.

Також читайте: ДБР припинило діяльність конвертаційного центру з обігом у 500 млн гривень

Події, 19.11.2021 10:37