Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Поліція, металодетектори і не тільки: Шмигаль розповів, які нововведення планують у школах та вишах

У листопаді укриттями забезпечено майже 80% закладів освіти. В уряді назвали це основним питанням, і запланували покращувати умови в спорудах цивільного захисту.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

"Основне питання — забезпечення шкіл і садочків укриттями. За даними обласних військових адміністрацій, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів", — зазначив він.

Прем’єр-міністр додав, що цьогоріч уряд виділив загалом 1,5 мільярда гривень субвенції на ці потреби. Наступного року передбачили на укриття 2,5 мільярда гривень.

"Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно", — наголосив Шмигаль.

Він додав, що на засіданні Кабміну також обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах — охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію Міністерства освіти та науки та Державної служби з надзвичайних ситуацій про роботу в цьому напрямку.

"Доручив забезпечити реалізацію проектів будівництва та реконструкції укриттів у закладах освіти коштом відповідної субвенції з держбюджету. А також відповідні служби мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти", — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 2 грудня стало відомо, що у столиці судитимуть підрядника, якого обвинувачують у розкраданні коштів на ремонті укриттів. Через такі дії бюджету столиці завдано збитків на 500 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 12:59