Фото ілюстративне. Джерело: censor

В Україні з’явився сайт "Залізне укриття" з інформацією про стан усіх сховищ

У четвер, 19 жовтня, в Україні запустили сайт "Залізне укриття", де публікуватимуть інформацію щодо приведення до ладу укриттів у країні. Стан об’єктів можна відстежити за областями.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

"Ми запускаємо робочий портал, який називається "Залізне укриття", у ньому можна постійно знаходити інформацію про те, які укриття вже приведено до ладу, які укриття в процесі, і які укриття в планах", — сказав Камишін на презентації сайту.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, який очолює координаційний штаб з укриттів, розповів, що на порталі оприлюднюватимуть інформацію про стан об'єктів за областями.

"Ми показуємо ситуацію в розрізі кожної області, регіону та населеного пункту. Ви зможете побачити детальніше на сайті", — сказав він.

Ткаченко зазначив, що фонд захисних споруд цивільного захисту, який наразі становить 61 803 об'єкти, постійно змінюватиметься.

"За результатами кожної ревізії ми значну кількість укриттів прибираємо з фонду, і частину потім знову додаємо. Це живий процес", — пояснив Камишін.

Зі сайтом можна ознайомитися за цим посиланням.

У червні цього року Кабінет міністрів визначив міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна відповідальним за координацію та контроль питань, пов'язаних із бомбосховищами.

Нагадаємо, нещодавно Державна служба з надзвичайних ситуацій за дорученням уряду та Ради національної безпеки й оборони створила єдину інформаційну систему "Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту". Це надасть громадянам можливість бачити найближчі та найзручніші для них укриття на єдиному ресурсі зі зручним інтерфейсом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2023 10:52