Фото: Київська міська прокуратура

У Києві на ремонті шкільних укриттів розікрали 500 тис. грн: як покарають підрядника

У столиці судитимуть підрядника, якого обвинувачують у розкраданні коштів на ремонті укриттів. Через такі дії бюджету столиці завдано збитків на 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Голосіївська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за обвинуваченням у заволодінні бюджетними коштами на капітальному ремонті укриттів та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).  

У липні 2022 року службові особи Голосіївської райдержадміністрації забезпечили підставній компанії перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту шкільних захисних укриттів. Підрядник по завершенню робіт завищив суми витрат на ремонтні робот на понад 500 тисяч гривень.

Як зазначається у матеріалах слідства, у липні минулого року службовці райдержадміністрації Голосіївського району столиці з метою заволодіння бюджетними коштами забезпечили підконтрольному товариству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд в одній із шкіл району.

  шкільні парти

Фото: Київська міська прокуратура

Після того, як роботи були завершені, підрядник додав до суми витрат на ремонтні роботи ще понад 500 тисяч гривень, що спричинило збитки бюджету міста.

За це правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі, а також заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Києві шахраї під виглядом збору коштів для хворих дітей і військових викрали майже 700 тисяч гривень. Правоохоронці оголосили підозру двом чоловікам, які вдавали, що збирають кошти на лікування важкохворих дітей та військовослужбовців, а насправді ошукували громадян.

Раніше ми писали, що у Києві шахраї ошукали понад 50 переселенців. Зловмисники, представляючись працівниками фінансової установи, знімали гроші з рахунків клієнтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.12.2023 03:18